Suroviny na 4 porce:
2 lžíce práškové želatiny
hrnky 30% smetany
1/3 hrnku cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu na želé:
2 lžičky práškové želatiny
1,5 lžičky vody
250 ml citronové limonády
1 lžička campari
1,5 lž. cukru krupice
Postup:
V misce promícháme želatinu s 2 lžícemi smetany. Necháme 5 minut stát. Zbylou smetanu, moučkový cukr a vanilku uvedeme v kastrolu na středním plameni k varu, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme, až se rozpustí.
Panna cottu rozlijeme do nádobek do objemu 185 ml a dáme chladit na 2 hodiny nebo až ztuhne.
V jiné misce promícháme želatinu s vodou. Necháme ji 5 minut stát. Limonádu, Campari a cukr vlijeme do kastrůlku a na středním plameni zahříváme, až se cukr rozpustí. Vmícháme nabobtnalou želatinu a promícháme, až se také rozpustí. Dáme stranou.
Želé přelijeme přes panna cottu a dáme asi na 1 hodinu do ledničky. Ztuhlou panna cottu vyklopíme.
Extra tip:
Panna cotta se lépe vyklopí z nádobky, když ji předem lehce vytřeme chuťově neutrálním olejem.