Také váš už opakovaně lákaly tygří krevety, ale nevěděli jste, jak na ně? Tak už neváhejte, kupte je a připravte podle našeho receptu.
Ingredience: 16 tygřích krevet, 4 stroužky česneku, olivový olej, 1 citron, 4 lžíce koňaku, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička čerstvě mletého čtyřbarevného pepře, sůl
Postup: Ve větší pánvi necháme rozpálit olej, ihned ho ztlumíme a přidáme do něj na tenké plátky nakrájený česnek, ještě pepř a necháme uvolnit vůně. Když začne česnek zlátnout, přidáme vykuchané krevety a dáme oheň na nejvyšší stupeň.
Rozhoděte se sami, jestli z krevet odstraníte krunýř, hlavu a nožičky před vařením. Střívko ovšem odstraňte vždy. Vymačkáme šťávu z citronu a zalijeme jí krevety, přidáme papriku, mírně osolíme a na závěr dáme koňak a restujeme za stálého míchání.
Dusíme je asi tak 5 minut. Pánev odstavíme z plamene a ihned podáváme. Na talíře dáme jednotlivé porce, zakápneme je šťávou a posypeme petrželkou.