Konzumace prášku z červené řepy patří k jednoduchým a účinným způsobům, jak zvýšit celkový příjem živin a podpořit řadu působivých zdravotních účinků. Už jste ho zkusili?
Prášek z červené řepy obsahuje mnoho cenných látek.
Je bohatým zdrojem živin, včetně vysokého obsahu antioxidantů, železa, draslíku, vápníku, mědi, manganu, selenu a fosforu, stejně jako vitaminů E, A, C, K, Co se týče kalorií, řepný prášek obsahuje pouze 10 kalorií na lžičku. Proč byste jej měli konzumovat?
Kontrola krve
Navzdory tomu, že řepa je mírně sladká, prokázala schopnost řídit a regulovat hladinu glukózy v krvi a hladinu inzulinu v těle. Když se prášek správné užívá (jedna až dvě lžíce denně), je v tomto směru k užitku.
Navíc platí, že i když může být použití prášku v receptech trochu složité, není to tak. Lze jej využít do polévek, omáček i koktejlů.
Fyzický výkon
Díky husté koncentraci minerálů, vitaminů, aminokyselin a antioxidantů může tento prášek poskytnout sportovcům před a po tréninku velkou podporu. Ne nadarmo si pak pochvalují zlepšení vytrvalosti.