Dobrým domácím gulášem s těstovinami nasytíte partu přátel na jeden zátah.
Suroviny na 4 porce – 800 g hovězího zadního masa – 300 g těstovin – 180 g rajčatového protlaku – 300 ml bílého vína – 2 cibule – 3 stroužky česneku – hovězí vývar – sůl, pepř – olej
Postup
1. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na nudličky nakrájené a opepřené maso. Pak přimíchejte prolisovaný česnek, zalijte trochou vína a duste. Podle potřeby podlijte hovězím vývarem.
2. Mezitím uvařte těstoviny. Sceďte je a vmíchejte do nich lžíci oleje.
3. Chvíli před koncem dušení přimíchejte k masu rajčatový protlak. Podle chuti osolte.
4. Guláš promíchejte s těstovinami a servírujte.