Suroviny:
Náplň: 1 kelímek kysané smetany špetka soli a pepře 2 cibule 2 hrsti nasekané petrželky 2 polévkové lžíce olivového oleje 3 vejce 300 g kuřecího masa 500 g kysaného zelí
Těsto: špetka soli a cukru 1 čerstvé droždí 120 ml mléka 250 g hladké mouky 50 g másla
Postup: Z mouky, mléka, droždí, cukru, soli a másla vypracujeme hladké těsto.
Necháme vykynout na teplém místě přibližně půl hodiny. Mezitím nakrájíme cibuli najemno, maso na malé kostičky a obojí osmahneme na pánvi. Poté přidáme petrželku, kysané zelí, sůl a pepř.
Vykynuté těsto vyválíme a rozložíme do formy tak, aby zůstaly vyvýšené okraje.
Na něj navrstvíme směs s masem a zelím. Navrch rozetřeme kysanou smetanu rozmíchanou s rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě..