Suroviny na 4 porce:
1 amur (nebo jiná sladkovodní ryba)
1 kořenová petržel
2 cibule
4 mrkve
1 menší celer
5 brambor
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
libeček
0,1 l bílého vína
Postup:
Na kostky nakrájíme petržel, celer a mrkev. Vaříme alespoň 2 hodiny v osolené vodě, ochucené novým kořením, bobkovým listem a ke konci i trochou libečku. Postupně přidáme celou cibuli a kvůli krémovité konzistenci rozvaříme i oloupané brambory.
Mezitím si připravíme ryby, které zbavíme největších kostí a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a přidáme snítky tymiánu. Troubu rozpálíme na 180 °C a cca 40 minut pečeme.
Do vývaru pro chuť přidejte bílé víno a promíchejte. Odstavte z plamene a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Na dno talíře při podávání dejte pečenou rybu a zalijte ji krémem.