Suroviny: 600 gramů libového bůčku 4 vejce 1 kelímek smetany na šlehání 1 lžička vegety špetka mletého nového koření špetka muškátového oříšku ½ lžičky soli sádlo na vymaštění klasické formy na srnčí hřbet
Postup: Maso nejprve jemně umeleme, přidáme k němu ostatní ingredience a důkladně promícháme.
Takto připravenou směs necháme po dvě až tři hodiny odpočívat, a to nejlépe v lednici přes noc. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, vymažeme a masovou směs do ní vložíme. Vše překryjeme alobalem a dáme do trouby v pekáči, do něhož předtím vlijeme vodu.
V takto připravené vodní lázni pečeme paštiku při teplotě 175°C po dobu asi 1 hodiny. Ke konci pečení můžeme alobal nahoře rozevřít. Po upečení vše vyklopíme a necháme chladnout.