Suroviny: 1 lžíce madeirského vína 1 hrst pistácií 10 kapek rumu 150 g vepřového a telecího masa 2 žloutky 2 lžičky paštikového koření 400 g kachních jater 12 plátků anglické slaniny 1 hrst tymiánu sůl
Postup: Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet. Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo drůbeží maso na velmi jemnou směs.
Vmícháme žloutky, sůl, zbylé koření, madeiru, několik kapek rumu, nasekané pistácie, vše dobře promícháme a necháme půl hodiny stát.
Formy vyložíme plátky slaniny tak, aby přečnívaly.
Naplníme je zhruba do poloviny masovou směsí, do které vtlačíme kousky jater, přikryjeme zbytkem směsi, přetáhneme slaninou a formy uzavřeme – buď mají vlastní pokličku s otvorem pro únik páry, nebo je pevně přetáhneme alobalem a otvory do něj propíchneme.
Vložíme do kastrolu, na jehož dno dáme namočenou utěrku, zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky forem, kastrol přikryjeme a paštiky vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Pak je vyjmeme a necháme zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.
.