Chceme-li připravit menu na úrovni, podáváme i teplý předkrm. Nejvhodnější jsou krevety.
Ingredience: 3 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 paprika, 14–16 krevet, 3 lžíce suchého bílého vína, 70 g másla, 2 lžíce petrželky, mořská sůl, pepř celý
Postup: Čerstvé krevety opereme, zbavíme hlavičky, vyjmeme střívko, ale ocásek ponecháme n Na pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou papriku, cibuli na kolečka a dusíme téměř do změknutí.
Nyní přidáme krevety. Lehce je osmahneme, přilijeme bílé víno a mícháme. Když krevety zrůžoví, vmícháme máslo, petrželku, mírně osolíme, opepříme a máme hotovo. Podáváme s toustovým chlebem. Má-li někdo rád třeba smažený lilek či cuketu, lze je použít.