Potřebujete:
500 g husích jater, 50 ml smetany (33%), 150 g másla, 1 vejce, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml portského vína, ½ lžičky mletého pepře, ½ lžičky tymiánu, ½ lžičky muškátového květu, sůl
Postup:
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Cibuli nakrájejte nadrobno a dozlatova osmažte na 100 g másla. Přidejte rozmačkaný česnek a nechte ho rozvonět.
Přidejte játra a koření a krátce je orestujte. Zalijte portským vínem a nechte je téměř odpařit.
Do směsi přidejte smetanu, vejce, zbytek rozpuštěného másla a vše rozmixujte dohladka.
Paštiku dejte do formy, skleniček nebo zapékacích misek a v troubě ve vodní lázni ji nechte asi hodinu povařit. Hotovou paštiku nechte vychladnout. Podávejte ji pak s čerstvým pečivem a brusinkami nebo jeřabinami. .