Suroviny na 4 porce:
drůbky z 1 kachny, husy, krůty či kuřete
100 g kořenové zeleniny
2 lžíce másla
1 malá cibule
1 lžíce hladké mouky
80 g širokých nudlí
1 vaječný žloutek
0,1 l mléka
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
petrželka
sůl
Postup:
Drůbky řádně očistíme, opláchneme, dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme, pěnu pečlivě odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle, drůbeží maso zbavené kostí. Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Jednotlivé porce polévky doplníme najemno nasekanou petrželkou.