Vyzkoušejte lahodný italský dezert v českém stylu. Hodí se i na narozeninovou oslavu.
Suroviny
Na korpus – 4 vejce – 90 g pískového cukru – 80 g polohrubé mouky – 1 lžička prášku do pečiva – pečicí papír
Na náplň – 500 g mascarpone – 250 ml šlehačky – 2 žloutky – 1 vanilkový cukr – 2 lžíce moučkového cukru – 1 lžíce likéru amareto – 2 lžíce silné kávy – kakao na posypání
Postup
1. Bílky s cukrem vyšlehejte do sněhu. Přišlehejte žloutky, a pak pozvolna vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte do dortové formy vystlané pečicím papírem a pečte asi 60 minut při 160 ºC.
2. Žloutky vyšlehejte se 100 ml šlehačky a moučkovým cukrem. Mascarpone vyšlehejte se zbytkem šlehačky, vanilkovým cukrem, likérem a kávou. Obě směsi promíchejte.
3. Korpus podélně rozřízněte na tři díly, namažte krémem a spojte. Vršek poprašte kakaem. Dejte na alespoň 2 hodiny do lednice.