Spařené hrušky přelité horkou čokoládou jsou skvělým dezertem do sychravých dnů.
Suroviny na 4 porce – 4 hrušky – 350 ml bílého vína – 350 ml vody – 3 lžíce třtinového cukru – špetka mleté skořice – špetka mletého zázvoru
Na polevu – 450 g moučkového cukru – 150 g ztuženého tuku – 5 lžic kakaa – 4 lžíce škrobové moučky – 2 lžíce rumu
Postup
1. Do hrnce nalijte vodu a víno, přidejte koření a cukr a uveďte do varu. Hrušky zbavte slupky a vložte do hrnce. Těsně pod bodem varu nechte pošírovat 15 až 20 minut.
2. Ve vodní lázni rozehřejte tuk. Přidejte cukr, kakao, škrobovou moučku a rum. Za stálého míchání zahřejte do zhoustnutí.
3. Hrušky vyndejte a opláchněte pod ledovou vodou. Dejte na talířky a přelijte horkou čokoládou.