Suroviny na 4 porce:
600 g kančí plece nebo kýty
100 g slaniny
2 mrkve
1 petržel
½ středního celeru
2 cibule
200 ml červeného suchého vína
celý pepř
nové koření
bobkový list
jalovec
špetka tymiánu
šípkový džem
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
vývar nebo voda
sůl
Postup:
Maso prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.
Pak ho odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení podléváme vývarem nebo vodou.
Maso vyndáme, do omáčky přidáme podle chuti další džem, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme. Podáváme s houskovými nebo chlupatými knedlíky.