Česká klasika asi nikdy nezklame. Tato je nadpozemská dobrota.
Ingredience: 2 kg vepřových žebírek, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, ½ lžičky worcesteru, 1 až 2 lžičky vinného octa, 1 vrchovatá lžíce tuhého sádla, pepř , drcený kmín, sůl
Postup: Žebírka nakrájíme na jednotlivé porce, nasolíme je z obou stran, opepříme, zasypeme trochou drceného kmínu a vyskládáme je do pekáčku. Nakrájíme jednu cibuli na osminky, stroužky česneku nakrájíme na plátky a společně je orestujeme na oleji.
Přidáme kečup, med, kapku worcesteru, vinný ocet a necháme mírně probublat. Ještě horkou směsí zalijeme žebra a necháme je marinovat asi tak hodinku. Pak už je jen dáme péct zhruba na hodinu na 160 °C.