Když si kečup uvaříte sami, víte, co jste do něj dali, což je dobrý důvod, proč se do něj pouštět.
Suroviny: • 1 kg rajčat • 100 g cibule a jablek • 80 g hnědého cukru • 70 ml jablečného octa a vody • 1 lžička červené mleté papriky • 2 bobkové listy • 5 kuliček celého černého pepře • 1 špetka mleté skořice
Postup: Rajčata, jablka a cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce společně s vodou, octem, cukrem a kořením. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 45 minut, dokud zelenina nezhoustne a nerozvaří se.
Poté z hrnce vybereme veškeré koření a tyčovým mixérem nebo v kuchyňském robotu směs rozmixujeme dohladka. Plníme ještě horký kečup do vyvařených skleniček přes síto, aby se propasíroval a byl hladký. Zavařujeme ho 20 minut.