Na zvěřinovou paštiku můžete použít jakékoli „divoké“ maso, případně směs několika druhů – kančí, srnčí, daňčí, jelení…
Potřebujete:
✿ 500 g masa ze zvěřiny
✿ 150 g vepřových jater
✿ 200 g bůčku
✿ 150 g slaniny
✿ 1 cibuli
✿ 3 žloutky
✿ 150 ml smetany
✿ sůl, pepř
✿ paštikové koření
✿ 50 g naložených hub
Želé:
✿ 200 ml vody
✿ 200 ml džusu z černého rybízu
✿ 100 ml červeného vína
✿ 20 g práškové želatiny
1. Cibuli najemno nechte zrůžovět na slanině, pak přidejte nakrájenou zvěřinu, bůček, sůl a paštikové koření. Podlijte vodou a duste doměkka.
Nechte vychladnout, umelte s játry a pak smíchejte se žloutky rozšlehanými ve smetaně a pokrájenými houbami.
2. Směsí naplňte formu vyloženou fólií, přikryjte a na vodní lázni v troubě při 85 °C pečte 60 min.
3. Mezitím smíchejte vodu, džus, víno a želatinu. Směs pak nalijte na vychlazenou paštiku, aby vznikla rovnoměrná vrstva. Po ztuhnutí vyklopte z formy.
Zajímavý přístup k přípravě zvěřinové paštiky, zejména to želé z černého rybízu a červeného vína zní jako skvělý doplněk. Rozhodně si tento recept uložím a v nejbližší době zkusím připravit. Díky za inspiraci!
Jé, tohle musí bejt něco pro můjho manžela, miluje zvěřinu. Jenom doufám, že to nějak pořádně zvládnu, nejsem žádnej kuchyňský guru. Ale vypadá to, že postup neni tak složitej, tak snad to dopadne dobře.
Úžasná inspirace pro využití divokého masa. S tou kombinací vinného želé to určitě dodá paštice dokonalou chuťovou notačku. Zvažuji, že bych do želé přidala ještě trochu bylinek pro větší aroma. Co myslíte?
Na první pohled se mi zdálo, že je to hodně složité. Ale když jsem si to přečetla podruhé, už mi to přijde úplně jednoduché. Hlavně se mi líbí, jak jsou ingredience a postup krásně popsány a rozčleněny. Už se těším, jak to zkusím!
Konečně recept, kde můžu vzít hned několik druhů masa, co mi zbývá z loňský lovecký sezony. Moc se mi líbí ten nápad s vinnym želé, to ještě jsem nezkoušela. Dík za tip!