Kombinace uzeného lososa, avokáda a vajec uspokojí i ty největší labužníky. Vejce můžete připravit i klasicky míchaná, volské oko nebo natvrdo.
Potřebujete:
✿ 2 plátky celozrnného chleba nebo toastu
✿ ½ avokáda
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 2 vejce
✿ 1 lžíci vinného octa
✿ 2 plátky uzeného lososa
✿ sůl, pepř
✿ čerstvé bylinky (řeřichu, kopr apod.)
1. Chleba či toasty nasucho lehce opečte na pánvi. Dužinu z avokáda rozmačkejte vidličkou, smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli a namažte na tousty.
2. V rendlíku přiveďte k varu vodu a pak do ní vlijte lžíci octa. Vajíčko vyklepněte do mističky tak, aby se žloutek nepromísil s bílkem. Vodu rychle zamíchejte lžící a doprostřed vzniklého víru vlijte vajíčko. Jakmile je bílek pevný, odstavte z plamene a nechte 2–3 minuty dojít.
3. Na namazané tousty položte plátek lososa a navrch vejce. Přidejte sůl, pepř a bylinky a hned podávejte.