Není u nás sice příliš známá, ale překvapí příjemně nasládlou chutí. Skvěle ji doplňuje mrkev a můžete ji podávat i s kopečkem drcených opečených paprik a koriandrem.
Ingredience: 4 porce
● sáček mražené kukuřice
● větší mrkev
● 1 kořen petržele
● 1 cibule
● kousek másla
● olivový olej
● 500 ml zeleninového vývaru
● římský kmín
● pepř
● sůl
● rostlinné mléko nebo smetana
Postup:
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a orestujte, přidejte římský kmín a pepř. Kukuřici nasypejte na orestovanou zeleninu a zalijte vývarem.
Vařte asi 25 min do změknutí kukuřice. Hotovou polévku dosolte, případně dopepřete, a rozmixujte. Pro jemnější konzistenci obohaťte smetanou nebo rostlinným mlékem. Na talíři pokapejte olivovým olejem.
Příprava: 45 min
Cena za porci: 25 Kč