Připravte rodině skvělý oběd, který vás nepřijde na moc draho.
Suroviny na 4 porce – 1 bílé hlávkové zelí – 500 g mletého masa – 400 g loupaných rajčat – 2 rajčata – 1 cibule – 3 stroužky česneku – 100 ml hovězího vývaru – olej – 1 lžička mletého kmínu – 1 lžička mleté sladké papriky – 1 lžička mleté pálivé papriky – 1 lžička sušeného oregana – 1 lžíce másla – sůl, pepř
Postup
1. Zelí očistěte, odlomte svrchní větší listy a vyřízněte tvrdý košťál. Na 2 minuty ponořte listy do vroucí vody a pak je nechte vychladnout.
2. V kastrolu zpěňte na oleji mleté maso. Přidejte zbytek nakrouhaného zelí a pokrájená rajčata a směs ochuťte kořením a solí. Krátce poduste. Směsí naplňte zelné listy, stočte je a upevněte provázkem.
3. Pekáč vymažte olejem, nalijte do něj drcená rajčata i se šťávou, přidejte česnek a vývar, a navrch rozložte závitky a pár tenkých plátků másla.
4. Pečte pod pokličkou 15 minut při 180 °C, pak odkryjte a dopečte dozlatova.