Kysané zelí je plné vitaminů. Uvařte si z něj skvělou polévku vyšperkovanou husím masem.
Suroviny na 4 porce – 400 g kysaného zelí – 250 g obraného zbylého masa z pečené husy – 1 cibule – 4 brambory – sůl, pepř – bobkový list – 1 lžíce slunečnicového oleje – 1 lžíce hladké mouky – 60 ml smetany – 800 ml vývaru
Postup
1. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm najemno pokrájenou cibuli. Přidejte nakrájené brambory, osolte a opepřete. Zasypte moukou a promíchejte.
2. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a vařte asi 25 minut. Přidejte zelí a vařte 10 minut. Nakonec přidejte pokrájené maso a nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut. Před koncem vaření zjemněte polévku smetanou.
3. Naservírujte do misek a podávejte, třeba s krajícem chleba.