Bude chutnat skvěle s chlebem, ale i kuskusem nebo bramborami. Pokud chcete pikantní variantu, přidejte jednu nasekanou chilli papričku.
Ingredience:
● 1 malý květák
● 2 mrkve
● 1 konzerva loupaných rajčat
● 300 g brambor
● 100 g sterilované cizrny
● olej
● 1 lžíce sladké papriky
● 1 lžíce uzené mleté papriky
● 500 ml vývaru
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Květák rozeberte na růžičky a mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Na oleji opečte cibuli. Přidejte květák, brambory, mrkev a promíchejte.
Přidejte obě mleté papriky, zamíchejte a nechte rozvonět. Pak ke směsi přidejte rajčata a polovinu vývaru. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby dolejte vývar. Nakonec vmíchejte cizrnu a poté ještě vše prohřejte.
Příprava: 60 min
Cena: 130 Kč
Tohle vypadá jako super recept na rychlou a levnou večeři. Zelenina a cizrna? To bude určitě nadupaný vitamíny!
Zajímavý recept! Kombinace květáku, cizrny a mrkve je neobvyklá, ale určitě stojí za vyzkoušení. Jsem zvědavá, jak se chutě spojí dohromady.
Děkuji za skvělý recept! Jsem fanoušek zdravého jídla a tento guláš se zdá být výbornou volbou. Ať už s chlebem nebo bramborami, myslím, že to bude chutnat fantasticky.
Tenhle zeleninový guláš mi zní jako fajn rychlá večeře! Květák mám moc ráda a určitě zkusím i s tou chilli papričkou pro trochu ostřejší chuť.