Suroviny:
1 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
2 brambory
3 žampiony
1 mrkev
1 kořenová petržel
5 středně velkých rajčat
hrnek červené čočky
zeleninový vývar
petrželka
saturejka
sůl
pepř
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
Postup:
V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm jemně nasekanou cibuli. Když cibulka zavoní, přidejte nasekaný česnek, na kostky pokrájené brambory a zprudka vše na prudkém ohni orestujte dozlatova.
Do hrnce přilijte vývar a polévku osolte a opepřete. Přidejte petrželku, saturejku, bobkový list a nové koření.
Dále do polévky přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, petržel, žampiony a pozvolna vařte.
Když je zelenina poloměkká, tak do polévky přisypte čočku a nasekaná rajčata, která jste předtím spařili horkou vodou a zbavili slupky. Můžete přidat nasekané bylinky.
Polévku pozvolna vařte do změknutí všech surovin a podávejte ji horkou.