Pokud je dresink příliš hustý, přidáme do něj trochu mléka.
Suroviny na 4 porce:
Žebírka: 50 ml jablečného octa, 50 ml olivového oleje, 50 ml worcesterové omáčky, 2–3 lžíce chilli omáčky, 1 lžíce cukru krystal, 1,5 kg vepřových žebírek
Dresink z plísňového sýra: 50 g plísňového sýra, 50 ml majonézy, 50 ml zakysané smetany, 1 nasekaný stroužek česneku, ½ lžičky worcesterové omáčky, sůl, čerstvě umletý pepř
Postup:
1. Na marinádu promícháme ocet s olivovým olejem, oběma omáčkami a cukrem. Vepřová žebírka vložíme do hlubokého talíře, zalijeme marinádou a obrátíme. V chladničce marinujeme 4 hodiny.
2. Na dresink nahrubo rozdrobíme plísňový sýr a v misce ho smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, česnekem a worcesterovou omáčkou. Osolíme a opepříme. Do podávání uchováváme v chladničce.
3. Žebírka vyjmeme z marinády. Marinádu nalijeme do malého hrnce, necháme přejít varem a odložíme stranou
4. Žebírka grilujeme při středním žáru 30–35 min, až je maso měkké. Během grilování ho občas potřeme převařenou marinádou. Maso necháme 5 minut odpočinout, pak je nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s dresinkem.