Suroviny na 4 porce:
● 1 stř. velká cibule
● pepř
● 1 citron + citron. šťáva
● 200 g zakysanky
● 2 vejce
● 125 g krabích tyčinek● byliny (kopr, petržel, pažitka)
● 100 g majonézy
● veka (360 g)
● 1 jarní cibulka
● sůl
● zelenina (okurka, paprika)
Postup:
1. Surimi tyčinky nastrouháme na hrubém struhadle či nahrubo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme s majolkou a zakysanou smetanou.
Na dochucení můžeme podle chuti po kapkách přidat i čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, případně i bylinky podle chuti.
2. Vše znovu dobře promícháme a vzniklou pomazánku necháme v chladnu (v lednici) krátce proležet.
Pak pomazánkou mažeme plátky veky, které dozdobíme dle chuti a fantazie třeba kouskem citronu, bylinkami, plátkem vejce, čerstvou zeleninou (okurka, paprika).