Do želé můžete přimíchat i trošku kukrumy, která má skvělé antibakteriální a prohřívací vlastnosti. Navíc želé krásně zbarví do žluta.
Potřebujete:
✿ 100 g čerstvého zázvoru
✿ 1 velký pomeranč
✿ 1 citron
✿ 100–150 g třtinového cukru
✿ 2 lžičky ovocného pektinu
1. Důkladně očištěný zázvor můžete buď nastrouhat, nebo nakrájet na malé kousky. Z pomeranče škrabkou oloupejte kůru a nakrájejte ji na proužky.
2. Do kastrůlku dejte nakrájený nebo nastrouhaný zázvor. Z pomeranče i citronu vymačkejte šťávu a společně s nakrájenou pomerančovou kůrou ji přidejte k zázvoru. Pak přisypejte cukr, zalijte vodou a přiveďte k varu. Povařte na velmi mírném plameni 10 minut.
3. Ve lžíci cukru rozmíchejte pektin, přimíchejte ho do směsi a ještě 5 minut povařte. Horké želé nalijte do vysterilizovaných sklenic a uzavřete.