Tenhle salát s jablky a ořechy byl poprvé připraven už někdy kolem roku 1893 v hotelu Waldorf v New Yorku, podle kterého nese jméno.
Potřebujete:
3 jablka, 5 stonků řapíkatého celeru, 50 g ledového salátu, 100 g tvrdého sýra, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku cukru krupice, sůl, pepř, 100 g vlašských ořechů, 200 g kuřecích prsou, olej
Postup:
Jablka nakrájejte na plátky, salát omyjte, nechte okapat a listy natrhejte na větší kousky, řapíkatý celer nasekejte na kousky a smíchejte s listy salátu a plátky jablek.
V misce smíchejte jogurt s majonézou, vinným octem, cukrem, solí a pepřem a touto zálivkou přelijte salát s jablky a celerem. Jádra vlašských ořechů nasekejte nahrubo, sýr nastrouhejte najemno a salát jimi posypejte.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi na oleji nebo je ogrilujte. Rozdělte je k salátu a podávejte.