Suroviny:
100 ml olivového oleje 300 g zeleného chřestu 200 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1 lžíce tymiánových lístků sůl a pepř 3 vejce 100 ml mléka 100 g nakládaných sušených rajčat plná hrst vypeckovaných černých oliv 100 g strouhaného čedaru nebo ementálu
Postup: Troubu předehřejeme na 190 °C. Olejem vymažeme formu na chleba o rozměrech zhruba 22×10×5 cm. Chřest 2 minuty povaříme v osolené vodě, scedíme a ihned ochladíme pod proudem tekoucí vody. Osušíme. Hladkou mouku smícháme ve velké míse s práškem do pečiva a tymiánovými lístky.
Přisypeme sůl a pepř. Promícháme a uprostřed uděláme důlek, do něj vyklepneme vajíčka, přilijeme mléko, olej a propracujeme do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dáme stranou, stejně jako pár oliv.
Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmícháme do těsta. Přelijeme do formy, navrch dáme zbylý chřest i olivy a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 35 až 40 minut. Necháme 5 minut stát ve formě a poté vyklopíme.