Lasagne si můžete připravit i v jiných variantách. My pro vás ale tentokrát máme tu nejoblíbenější.
Ingredience: 1 balíček lasagní, 5 lžic oleje, 5 lžic hladké mouky, 1 balíček mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou, 500 g mletého masa, 2 konzervy loupaných rajčat, 1 cibule, jíška
Postup: Nejprve si připravte bešamel – na oleji v hrnci udělejte světlou jíšku. Za stálého míchání přilévejte mléko. Vařte do zhoustnutí a poté osolte. Na oleji osmahněte cibuli. Přidejte mleté maso, osolte a opepřete.
Poté přidejte obě konzervy rajčat a jíšku. Do zapékací mísy vrstvěte trochu bešamelu, plátky lasagní a „zalijte“ masem. Postup opakujte. Zakončete bešamelem. Pečte na 180°C, cca na 45 minut.