Čím se zasytit, když není chuť na teplé jídlo? Připravte si trochu slaný, trochu sladký salátek.
Ingredience:
½ menšího vodního melounu (cca 800–1000 g dužiny)
150–200 g sýru feta
čerstvá máta nebo bazalka (podle toho, co máte radši)
1–2 lžíce kvalitního olivového oleje extra virgin
čerstvě mletý černý pepř
pár kapek limetkové nebo citronové šťávy
Postup:
Meloun zbavte slupky, semínek, nakrájejte dužinu na menší kostky.
Fetu nakrájejte na podobně velké kostky jako meloun.
V míse jemně promíchejte meloun s fetou. Dávejte pozor, aby se feta úplně nerozdrobila.
Přidejte nakrájené nebo natrhané lístky máty, popřípadě bazalky – obojí se k tomuto salátu výborně hodí. Máta dodá svěžest, bazalka lehkou kořenitost.
Zakápněte olivovým olejem a případně několika kapkami citronové nebo limetkové šťávy.
Lehce opepřete. Sůl zpravidla není vůbec třeba přidávat – feta je dost slaná.
Salát dejte na nějakou dobu do ledničky a podávejte jej dobře vychlazený. Je skvělý.
Tak tohle vypadá fakt zajímavě! Miluju kombinace slaného a sladkého. Musím vyzkoušet!