Kokosky jsou velice jednoduché a rychlé cukroví, které, na rozdíl od obchodu, ani moc nestojí. Kdo má raději ořechy, místo kokosu může dát stejný poměr namletých vlašských či lískových jader.
Ingredience: na 40 kousků
● 130 g strouhaného kokosu
● 350 g moučkového cukru
● 45 g hrubé mouky
● 7 bílků
● citronová kůra z bio citronu
Postup:
Nejspolehlivější cestou, jak dosáhnout opravdu pevného sněhu, je nejprve ušlehat měkký sníh jen z bílků, následně do něj zašlehat moučkový cukr a pak ještě šlehat v robotu 5-10 min. na plný výkon, až sníh začne tvořit po vytažení metly pevné špičky.
Poté přidejte v troubě nasucho opečený kokos a jemně zamíchejte. Na plech pak dělejte hromádky a pečte 15-20 min. na 140 0C. Použijete-li místo kokosu ořechy, postup je stejný.
Příprava: 40 min
Cena za 1 dávku: 50 Kč