Budete potřebovat:
600 g vepřového boku, 2 lžíce sekaného česneku, 2 lžíce medu, 1 lžíci švestkového vína, 6 lžic sójové omáčky, 4 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžičku koření pěti vůní (skořice, hřebíček, fenykl, badyán, sečuánský pepř), 100 g cukru
Postup:
Vepřový bok nakrájíme na tenké pruhy.
Marinádu připravíme smícháním výše uvedených ingrediencí a vložíme do ní pruhy vepřového boku. Marinujeme minimálně 6 hodin, nejlépe přes celou noc.
Vyjmeme maso z marinády a pečeme na mřížce v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Pak otočíme a pečeme dalších 15 minut. Následně teplotu snížíme na 160 °C a asi 30 minut pečeme doměkka.
Podáváme se salátem, smaženou cibulkou a praženými arašídy. .