I klasická česká specialita vepřo-zelo-knedlo se dá připravit v jednom hrnci a na chuti to nic neubere. Stačí přidat knedlíky.
Potřebujete:
4 plátky vepřové krkovice nebo kotlety, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 0,5 l vývaru, 3 lžíce kysané smetany, 1 menší hlávku bílého zelí, mletou sladkou papriku, 3 lžíce bílého vína, sůl, mletý pepř
Postup:
Maso naklepejte, osolte, opepřete, na oleji osmahněte a dejte do hrnce. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte ji na tuku z masa.
Zelí pokrájejte na nudličky, přidejte prolisovaný česnek, sůl a osmahnutou cibuli. Maso v hrnci poprašte paprikou, zalijte vínem a nasypejte na něj zelí. Přilijte vývar a vše duste doměkka.
Nakonec šťávu zjemněte kysanou smetanou a chvilku prohřejte. Podávejte hned s knedlíkem.