Masovou směs můžete připravit v troubě, ale také v oblíbené remosce. Krátce před dohotovením do ní můžete přidat na kolečka nakrájenou pikantní klobásu.
Ingredience: 4 porce
● 500 g vepřové kýty
● 500 g brambor
● 1 malá cuketa
● 2 mrkve
● olej
● sůl
● pepř
● kmín
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 1 lžíce mleté papriky
● 1 cibule
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno. Maso nakrájejte na kostky, brambory na větší kusy a mrkev s cuketou na kolečka. V hrnci nechte rozehřát trochu oleje. Přidejte cibuli a opečte ji. Vmíchejte osolené maso a také je opečte. Přidejte dále protlak, mletou papriku, trochu kmínu a vše důkladně promíchejte.
Přidejte nakrájenou zeleninu, ještě jednou vše promíchejte a vše krátce orestujte. Přilejte tolik vody nebo vývaru, aby bylo vše jen ponořené. Směs by se totiž měla dusit, nikoli vařit.
Přiklopte nádobu a vložte ji do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte asi půl hodinky. Poté odklopte a pečte odkryté ragú další zhruba půlhodinku.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 70 Kč