Kořeněné maso a jemná houbová směs jdou rozhodně dohromady.
Suroviny:
1,5 kg vepřového vcelku
200 g žampionů
2 cibule
3 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce medu
sůl, pepř
1 lžička grilovacího koření
olej
Postup:
Žampiony nakrájejte na malé kousky, stejně tak cibuli. Cibuli orestujte dozlatova, pak přidejte houby. Osolte je a opepřete. Hotovou směs z pánve vyndejte. Vytvořte ostrým nožem v mase kapsu. Prolisujte česnek a maso jím potřete.
Pokračujte grilovacím kořením, pak maso potřete hořčicí a medem. Maso naplňte směsí a utěsněte jehlami na pečení či grilování. Maso přendejte do pekáče nebo na plech a pečte na 190 °C 35–40 minut, pak zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 30 minut.