Jako příloha se hodí kaše nebo šťouchané brambory s cibulkou. Na talíř můžete přidat i listy čerstvé rukoly.
Ingredience: 8 kusů vepřových medailonků, 200 g mozzarelly, 8 bazalkových lístků, 2 lžíce hladké mouky, 20 g másla, 1 lžíce olivového oleje
Postup: Omyté a osušené medailonky ostrým nožem nařízněte, abyste v nich vytvořili malou kapsu. Do každé dejte kousek mozzarelly a lístek bazalky a sepněte párátkem.
Pak medailonky obalte v hladké mouce a dejte na chvilku stranou. Pokud chcete, můžete je ještě posypat tymiánem nebo rozmarýnem. Maso se tak hezky provoní a získá lepší chuť.
Máslo a olej rozehřejte v pánvi a pak v ní čtyři minuty z každé strany medailonky opečte. Krátce je pak nechte dojít v troubě vyhřáté na 160 °C. Pak už stačí jen odstranit párátka a můžete podávat. Buď s již zmíněnými bramborami, salátem nebo pečivem.