Kdo si potrpí na mleté maso v jakékoli podobě, ten nenechá na tuto šťavnatou a křehkou roládu dopustit.
Potřebujete:
800 g vepřového boku připraveného na roládu, 200 g směsi mletého vepřového a hovězího masa, 1 stroužek česneku, 2 vejce, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, sůl, pepř
Postup
Žampiony nakrájejte na drobné kousky. Poduste je na másle se solí a pepřem, pak k nim přidejte vajíčka a umíchejte je do středně husta. Vaječnou houbovou směs nechte zchladnout a poté ji důkladně promíchejte s mletým masem a tymiánem.
Roládu naplňte připravenou směsí a ovažte kuchyňským provázkem.
Na pánvi roládu krátce osmažte a poté pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě zakrytou přibližně hodinu. Pak maso odkryjte a dopečte hezky dozlatova. .