Hrušky se skvěle hodí i do slaných jídel, jejich pevnost a mírná sladkost s masovými delikatesami výtečně ladí. Hodí se jak k vepřovému, tak k hovězímu či jakémukoli drůbežímu masu.
Potřebujete:
1 kg vepřové pečeně, 1 lžíce fenyklu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 červené cibule, 3 pevné hrušky, sůl, mletý černý pepř, 500 g brambor
Postup:
Fenykl rozdrťte a promíchejte s prolisovaným česnekem, 2 lžícemi oleje, lžičkou soli a trochou pepře. Směsí důkladně potřete maso a vložte ho do velkého pekáče.
Cibuli nakrájejte na měsíčky, brambory a hrušky na čtvrtky a promíchejte v míse s 1 lžičkou soli, trochou pepře a zbylým olejem. Směs rozprostřete kolem masa. Pekáč vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 70 minut, až bude maso měkké.
Maso přendejte na prkénko a nechte asi 5 minut odpočinout. Podávejte obložené pečenými hruškami a bramborami. .