Líčka na víně jsou pochoutka. Ta vepřová vás navíc vyjdou o dost levněji než hovězí.
Potřebujete:
✿ 750 g vepřových líček
✿ snítku rozmarýnu
✿ divoké koření (bobkový list, černý pepř, nové koření)
✿ 1 mrkev
✿ ¼ celeru
✿ 1 cibuli
✿ snítku tymiánu
✿ trochu hladké mouky
✿ 2 dl červeného vína
✿ olej
✿ 1 lžíci cukru
1. Líčka naložte do vína a nechte je přes noc v chladu. Kořenovou zeleninu a cibuli očistěte a nakrájejte na malé kousky.
2. Líčka zprudka opečte z obou stran na oleji do zlatohněda. Vyndejte je a ve stejném kastrolu dozlatova opečte zeleninu. Přidejte rozmarýn, koření a cukr, vložte líčka a zalijte vínem, ve kterém se marinovala.
3. Dolijte trochou vody a duste 60–90 minut. Líčka vyndejte a omáčku zahustěte moukou s vodou a 10 minut provařte. Podávejte s bramborovou kaší.