Jídla z jednoho pekáče jsou vždycky nejlepší.
Suroviny:
4 plátky vepřové kýty
máslo
1 větší zelené jablko
2 červené cibule
hrst čerstvého rozmarýnu
olivový olej
sůl
čerstvě nadrcený pepř
1 lžíce medu
Postup:
Zapékací misku dobře vymažte máslem. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánev nakapejte trochu olivového oleje a zprudka cibuli orestujte. Zhruba po 2 minutách přidejte lžíci medu a vyčkejte, dokud nezkaramelizuje.
Jablko nakrájejte na měsíčky. Osolené a opepřené plátky masa vyskládejte do zapékací mísy a obložte je nakrájeným jablkem a snítkami rozmarýnu. Nakonec vše bohatě zasypejte zkaramelizovanou cibulkou.
Přidejte do zapékací mísy trochu másla a pečte na 185 °C po dobu 40 minut. Plátky zkontrolujte a případně je přelijte trochou másla. Zvyšte teplotu na 220 °C a pečte ještě 15 minut.
Náš tip
Místo jablek se dají použít i kyselejší hrušky.