Krkovice je šťavnatá a hodí se k ní bylinky, česnek, pikantní chutě nebo pivní marinády. Pokud chcete, aby byla křupavější, před pečením ji obalte ještě v hladké mouce a poté opečte zprudka.
Ingredience na 4 porce:
4 plátky krkovice
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce protlaku
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
5 snítek tymiánu
Postup:
Maso naklepejte. Okraje trošku nařízněte, aby se maso při pečení nekroutilo. Hořčici smíchejte s protlakem a prolisovanými stroužky česneku. Plátky osolte, opepřete a důkladně potřete hořčičnou pastou.
V pánvi rozpalte olej a plátky masa na něm z obou stran opečte pěkně dozlatova. Na maso nasypte tymián a přiklopte. Nechte chvilku stát, aby se plátky náležitě provoněly. Hotové maso podávejte s pečivem a salátem nebo bramborovou kaší.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Jo, krkovici dělám často a vždycky mě nadchne. Tenhle recept ale vypadá fakt zajímavě – dijonská hořčice je super nápad. Určitě zkusím!
Tak to vypadá jako skvělá večeře! Určitě musim zkusit, ty chutě spolu krásně ladí. Krásně popsanej postup, to zvládne i někdo jako já.
Konečně pořádná inspirace na víkendové vaření! Miluju, jak se dají různé bylinky a marinády kombinovat s masem. Už se těším, až to doma vyzkouším.
Teda, zaujímava recept! Miluju česnek a tymián, určitě to zkusím s krkovicí. Jen já bych tam dala víc česneku, to se nikdy neztratí.