Delikátní vánoční zákusek je populární hlavně v Mexiku.
Suroviny:
1 kvasnice
3 hrnky mouky
110 g másla
4 lžíce cukru
4 žloutky
1 hrnek salka
sůl
1 lžička vanilky
1 hrnek kandovaného ovoce
1 hrnek másla
Na pastu:
½ hrnku másla
½ hrnku mouky
½ hrnku cukru
1 žloutek
Postup:
Kvasnice smíchejte s půl hrnkem vody a přidejte polohrubou mouku. Nechte kynout asi 30 minut. Utřete máslo, cukr, vejce, sůl, mléko a vanilku. Postupně přidávejte kvasnice a ovoce.
Těsto propracujte a nechte kynout asi 1 hodinu. Vytvořte z něj kruh a položte ho na plech. Vytvořte pastu a potřete jí věneček. Pečte na 180 °C 30 minut.