Potřebujete:
6 rohlíků, 500 ml mléka, 1 malou cuketu, 2 mrkve, 1 menší cibuli, 4 stroužky česneku, 3 vejce, 600 g směsi lesních hub, kmín, sůl, majoránka, pepř mletý, máslo na potření
Postup:
Rohlíky nakrájejte na plátky a navlhčete mlékem.
Mražené nebo sušené houby (ty předem namočte) chvíli poduste na másle s kmínem a pak je nakrájejte na drobné kousky.
Nakrájejte cibuli nahrubo, česnek najemno, nastrouhejte mrkev a cuketu na hrubém struhadle. Na másle zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a zeleninu a poduste do měkka.
Houby a zeleninu přidejte k namočeným rohlíkům, ochuťte solí, pepřem a majoránkou, promíchejte, přidejte rozšlehaná vejce a znovu zamíchejte. Podle potřeby můžete přidat trochu krupice, aby byla nádivka přiměřeně hustá.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravenou směs rozprostřete do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, povrch uhlaďte, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte do trouby a pečte cca 30–45 minut dozlatova..