Co dobrého si dát k nedělní snídani? Určitě vejce Benedikt na křupavém toustu.
Suroviny:
2 vejce
100 g uzeného lososa
2 plátky toustového chleba
4 plátky čedaru
2 lžíce majónézy
4 lžíce mléka
sůl, pepř
ocet
1 lžička citronové šťávy
čerstvá pažitka na ozdobu
1 balení lučiny
Postup:
V kastrůlku přiveďte vodu k varu a kápněte do ní ocet. Toust si opečte na pánvi nasucho.Smíchejte majonézu a mléko, přidejte pepř a sůl a trochu citronové šťávy. Do vroucí vody rozklepněte vejce a zamíchejte. Vařte 2,5–3 minuty. Pak vejce vyjměte a stejně uvařte i druhé.
Opečený toust potřete lučinou, pak přidejte plátek čedaru, poté plátek lososa, znovu čedar a znovu lososa. Nakonec na toust opatrně usaďte vejce tak, aby vám nevyteklo. Přelijte ho majonézovou omáčkou a dozdobte čerstvou bylinkou.