Vánoční štola potřebuje svůj čas, ale té s tvarohem postačí týden.
Ingredience:
250 g másla, 50 g strouhaného kokosu, 250 g plnotučného tvarohu, 2 vejce, 50 g rozinek, 50 g sultánek, 100 g kandovaného ovoce, 500 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 100 g vlašských ořechů, 1 kypřicí prášek, 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry, 1 vejce na potření
Postup: Mouku smícháme s cukrem, kypřicím práškem a kokosem, přidáme změklé máslo, 2 vejce a tvaroh. Ořechy nasekáme, kandované ovoce nakrájíme a přidáme k rozmíchanému základu.
n Nakonec přidáme rozinky a vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučené podložce vyválíme na silnější plát. Okraje přehneme přes sebe a štolu přeneseme na plech s pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 150 °C 45 minut.