Potřebujete
4 až 5 bílků, 220 g jemného krupicového cukru, 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky bílého vinného octa, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, broskve)
Postup
1. Troubu předehřejte na 150 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Po částech zašlehávejte cukr tak, aby se ve sněhu zcela rozpustil a hmota byla úplně hladká, lesklá a bez bublin.
2. Do sněhu z cukrem zašlehejte vinný ocet. Škrob opatrně prosívejte přes jemné sítko na sníh a po malých částech ho zapracujte do hmoty.
3. Na plech dejte pečicí papír a ze sněhového těsta na něm navršte hromádku o průměru přibližně 18 cm. Hmotu také můžete na plech nastříkat cukrářským sáčkem s širokou řezanou trubičkou. Troubu stáhněte na 120 °C a pečte 80 minut.
Po dobu pečení troubu neotevírejte! Pak troubu vypněte, neotevírejte a nechte Pavlovu vychladnout.
4. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a vychladlou Pavlovu jí ozdobte. Nakonec přidejte celé nebo nakrájené ovoce.
Tip: Pavlovu můžete také prokrojit a naplnit ovocem a šlehačkou. .