Potřebujete
400 g kvalitních máslových sušenek nebo sušenek digestivek, 200 g másla, 500 g měkkého tvarohu, 3 plátky želatiny, 280 ml smetany ke šlehání, 100 g krupicového cukru, 1 citron v bio kvalitě, 500 g jahod, dortovou formu o průměru 24 cm
Postup
1. Sušenky rozdrťte válečkem v mikrotenovém sáčku nebo je rozsekejte v mixéru. Máslo rozpusťte v kastrůlku na malém plameni a přilijte k sušenkám. Hmotu důkladně propracujte a umačkejte ji na dno a stěny dortové formy ve stejně silné vrstvě. Formu uložte na půl hodiny do chladničky.
2. Plátky želatiny namočte do studené vody. Polovinu smetany zahřejte téměř k varu, poté ji odstavte z plamene a vložte nabobtnalou vymačkanou želatinu. Za stálého míchání ji rozpusťte.
3. Smetanový sýr nejlépe v robotu promíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z poloviny citronu. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a polovinu pokrájených jahod. Chcete-li cheesecake čistý, ponechte si všechny jahody na ozdobení.
Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a opatrně ji vmíchejte do připravené krémové hmoty.
4. Do formy s vychlazeným korpusem vlijte krém a nechte v chladničce aspoň tři hodiny, nejlépe však přes noc tuhnout. Hotový cheesecake opatrně vyjměte z formy a povrch ozdobte jahodami. .