Potřebujete
Na těsto: 125 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 250 g polohrubé mouky, 75 ml mléka, 200 g kvalitní bílé čokolády, 100 ml smetany, lžičku vanilkového extraktu, ½ lžičky prášku do pečiva, kůru z 1 bio citronu
Na polevu a zdobení: 300 g kvalitní bílé čokolády, 100 ml smetany, potravinářské barvy a cukrové ozdoby, špejle nebo tyčky na lízátka
Postup
1. Změklé máslo ušlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem do husté pěny. Po jednom zašlehejte vejce. Opatrně zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem, špetkou soli a citronovou kůrou. Střídavě přidávejte mléko.
Hotové těsto rozetřete do formy o průměru 20 cm a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte dozlatova asi 25 minut.
2. Smetanu uvařte a nalijte na čokoládu, tu nechte rozpustit. Dejte zchladnout pod fólii.
3. Korpus rozdrobte do mísy. Přilijte rozpuštěnou čokoládu a rukama vypracujte vláčnou hmotu. Tvarujte kuličky, s tyčkou pak dejte na 20 minut do chladu.
4. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Bílou můžete obarvit potravinářskými barvami. Lízátka máčejte do čokolády a zdobte.