Ingredience (5–8 porcí):
0,6 kg zadního hovězího masa, 2 ks uherské klobásy, 3 lžíce sádla, 3 středně velké cibule, 3 lžíce mleté papriky, 1 l vývaru, 1 lžíce kmínu, 2 bobkové listy, 3 červené paprikové lusky, 3 stroužky česneku, 1 svazek čerstvé majoránky, sůl, pepř
Postup:
Maso očistěte, odblaňte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na sádle dozlatova, přidejte kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promíchejte a přidejte na kostky nakrájené maso.
Po důkladném orestování přilijte vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou. Maso za občasného míchání duste přikryté pokličkou, dokud nezměkne.
V rozpálené pánvi nasucho opečte na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmíchejte do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou. Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce a to jen na mírném plameni.
Dochuťte solí, pepřem a utřeným česnekem. Při servírování ozdobte čerstvou majoránkou. .