Tzatziki představují neodmyslitelnou součást řecké kuchyně. Skvěle doplňují maso, pita chleba i zeleninu.
Ingredience:
250 g řeckého jogurtu
1/2 okurky
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
čerstvý kopr
Postup:
Okurku nastrouhejte a nechte vykapat. Smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, olejem, citronem a kořením. Přidejte nasekaný kopr. Nechte vychladit alespoň 30 minut, aby se chutě náležitě propojily.
Doba přípravy: 15 min
Cena: 60 Kč
Díky za recept! Tzatziki mám ráda s gyrosama, to je ale dobrota 🙂
Poprvé jsem ochutnala tzatziki na výletě v Řecku a od té doby je dělám i doma. Je to skvělá omáčka k pita chlebu a zelenině!
Tzatziki miluju! Dělám je vždycky, když máme grilování, a kombinuju je s kuřecím masem. Tohle je závan léta na talíři!